Sla over en ga direcht naar de inhoud van deze pagina

Over ons

Lily Company BV is een teelt- en exportbedrijf in tuinlelies en is al meer dan veertig jaar geleden opgericht door Piet Groot.

Op 1 juli 2009 werd Lily Company overgenomen door Jan Willem Metzelaar, Paul van Egdom en de neven Edward en Evert Bot (van Gebr.Bot). Jan Willem is verantwoordelijk voor de teelt en logistiek en Paul neemt de in- en verkoop voor zijn rekening. Samen geven zij leiding aan het bedrijf.

Lily Company heeft een uitgebreid assortiment tuinlelies, met meer dan 100 soorten. Sommige soorten komen oorspronkelijk uit Aziё of Noord-Amerika en zijn al heel oud (en sterk), zoals Lilium Regale.

De lelie bollen worden door telers in Drenthe, Noord-Oost Polder en Noord- Holland geteeld en na verwerking gaan ze de hele wereld over. Zo bloei(d)en er lelies van Lily Company in de tuin van Buckingham Palace en op een vliegveld in Thailand, maar ook in de Bijlmer om de omgeving meer kleur te geven.

Verder wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van nieuwe rassen, zoals stuifmeelloze lelies bijvoorbeeld en Martagonnen met kleine, hangende bloemen.

Klanten en tuinliefhebbers kunnen in mei tijdens de Leliedagen op De Keukenhof een indruk krijgen van het aanbod van Lily Company.

Tijdens de Dutch Lily Days, in juni, is het alleen voor klanten mogelijk om een kijkje te nemen op het bedrijf en in de kas. Voor informatie over de Dutch Lily Days, kun je kijken op de website: www.dutchlilydays.nl